2010-10-01 22:24:28• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlap legfrissebb számában.

Utolsó mentőöv a nyugdíjasoknak

Egyre több Szatmár megyei nyugdíjas fordul súlyos anyagi gondokkal küszködve sürgős pénzkölcsönért, kiegészítő temetkezési segélyért, vagy vissza nem térítendő támogatásért a nyugdíjasok önsegélyező pénztárához (Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor).

Az emberek anyagi helyzetének ellehetetlenülését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy havonta 80-120 taggal bővül a Szatmár megyei nyugdíjasok önsegélyező pénztára, a nyári hónapok alatt pedig látványosan megnőtt a beiratkozók száma.

Előadások vállalkozó szellemű fiataloknak

A Menedzserek Párbeszédben Egyesület a Fiatal Menedzserek Országos Alapítványával közösen október 6 és 7 között ingyenes előadásokat szervez Szatmárnémetiben. Az előadások címe a Szatmár megyei fiatalok kulcsa az európai alapok felé.

Szatmári iskolák: tizenkilenc megnyert per

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a tanügyi szakszervezetek a bíróságon igyekeznek a jogaikat érvényesíteni a bércsökkentés és a pótlékok megvonása miatt. Már huszonegy esetben született kedvező döntés az iskolák, pedagógusok számára az elmúlt napokban - tájékoztatta lapunkat Virgil Roman, a Szabad Tanügyi Szakszervezet (FSLI) Szatmár megyei vezetője.

Gombamérgezések: újabb öt eset

Újabb öt személy vált a tájékozatlanság és felelőtlenség áldozatává: öt Szatmár megyei lakost kapott gombamérgezést az elmúlt 24 órában - mind a Szatmár Megyei Kórház szakembereinek segítségére szorultak. Az elmúlt két hétben a mérgezések száma már tizenötre emelkedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: